Jump to content


Photo

Primeste curent, but no boot :(


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 OFFLINE   ηєвυηα

ηєвυηα

    Grammar Nazi

  • Moderator Global
    • Member ID: 2,736
  • 2,215 posts
  • Tara :

Posted 01 November 2017 - 11:10 PM

Cum zice titlul.

De la o vreme incoace, pc-ul imi face figuri. Mai exact, uneori functioneaza perfect, fara probleme, alteori ma chinui sa-l pornesc.

Primeste curent, dar nu booteaza.

Am verificati pini, conectori, condensatori de pe placa de baza, placutele de memorie ram, placa video, coolere, totul e ok, cu f. putin praf.

Am resetat pana si bios-ul si situatia persista.

Singura varianta imi mai ramane sursa.

Sursa e Corsair GS Series GS700. La vremea respectiva m-a cam supt la portofel de banuiti. Asadar... e vreun MESTER prin bucuresti, care sa vina in weekend sa faca magie cu sursa mea, sa o verifice, sa se joace cu ea?

 

ps: deja mi-e si teama sa mai sting pc-ul :sad:


My Signature
Posted Image
Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present.

#2 OFFLINE   Hipsy ♥ Absinth

Hipsy ♥ Absinth

    Munca-i frumoasa ca femeia, evident la varsta a 3-a.

  • Astra Member
    • Member ID: 1,921
  • 667 posts
  • Tara :

Donator

Posted 01 November 2017 - 11:17 PM

Cand nu booteaza vezi sa nu fie hdd sau ssd ul
My Signature

->My Steam Profile<-
tumblr_nklukmrP6H1s9gailo2_500.gif
"Se zice: Tot ce-i bun tre' să vină de afară, Tot ce e de la noi e de căcat şi tre' să moară"


#3 OFFLINE   dani/xYz

dani/xYz

    Member

  • Astra Member
    • Member ID: 2,184
  • 144 posts
  • Tara :

Donator

Posted 02 November 2017 - 12:37 AM

"Primeste curent, dar nu booteaza.", ar trebui sa detaliezi putin, face POST-ul?

Cand incerci sa-l pornesti si nu vrea, ulterior a fost facut un shutdown complet?

Asta ar cam fi ceea ce tine de placa de baza/BIOS/PM(aka powermanagement).

Daca tot ai scos capacul sa inspectezi placa de baza pt. condensatori, scoate si capacul sursei(4 suruburi, de regula) si vezi si condensatorii din ea, nu-i mare lucru, macar ai un checkout bifat.

Una din situatiile cand sursa e ok si placa la fel, e pana de contact la conectorul suplimentar de alimentare pt. procesor(de obicei la intel-uri) acel conector de 12V de 4 pini

Daca ai POST si nu incarca win-ul e cum zice hipsy, ti se "agata" in hdd-ul de boot, am avut si eu ceva cazuri asemanatoare, pana de contact in conector hdd (de genu avea 12v si nu avea 5v) se cam rasucesc firele alea in conector, daca-i sata e altceva (n-ai astfel de pb), sau mai rau motorul hdd-ului e putin "gripat" are momente cand nu ajunge la rpm-urile necesare si ....e cazul sa-l schimbi, si asta e cazul cand nu trebuie sa opresti pc-ul pana nu-ti faci backup-urile de rigoare....



#4 OFFLINE   ηєвυηα

ηєвυηα

    Grammar Nazi

  • Moderator Global
    • Member ID: 2,736
  • 2,215 posts
  • Tara :

Posted 02 November 2017 - 12:55 AM

Ok, când zic că nu bootează, mă refer că nu intră nici măcar în BIOS. Nu e hdd-ul problema. Been there, done that. Nu am șurubelniță ca să desfac sursa. M-am gândit și la conectorul ăla de alimentare (ăla de lângă proc, de care zici tu dani).

Am avut o pană de curent acum vreo 2 săptămâni, pe timp de noapte... de regulă sting pc-ul când plec de acasă, dar după pana aia de curent l-am lăsat pornit vreo 2 zile pt că aveam nevoie de datele din pc prin remote. Abia după am observat problema asta.

Mă tot gândesc, dacă ar fi fost sursa, nu ar mai trebuit să booteze deloc, cu toate astea, după câteva gâdilături, mângâieli, înjurături și organe genitale, iar am reușit să-l pornesc..

Pe scurt: îl pornesc, primește curent, nu se aprinde nimic altceva, nu am imagine, nu se aude nici beep-ul de pornire, ci doar ventilatoarele.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
My Signature
Posted Image
Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present.

#5 OFFLINE   Spor

Spor

    Admin Astramania

  • Sentry Cs-Go
    • Member ID: 2,206
  • 111 posts
  • Tara :

Donator

Posted 02 November 2017 - 08:54 AM

Eu zic ca e sursa, lucrand in domeniu am avut destul de multe surse de la Corsair aduse inapoi, inclusiv din seria AXi, de la pini topiti la probleme in interiore, cel mai des mor condesatorii, seria GS fiind mai low/mid range, posibil sa nu aiba cei mai buni condensatori la rezistenta in timp, in principiu e reparabila cu schimbarea condensatorului defect, dar iti recomand cu caldura schimbarea ei, dar nu inainte de a incerca cu alta sursa, sigur gasesti pe cineva in Bucuresti care sa te ajute si sa vina cu o sursa de proba. Recomand sursele FSP si Seasonic, oricum din configuratia care tin minte ca o ai, nu ai nevoie de 700W.



#6 OFFLINE   ηєвυηα

ηєвυηα

    Grammar Nazi

  • Moderator Global
    • Member ID: 2,736
  • 2,215 posts
  • Tara :

Posted 02 November 2017 - 12:12 PM

La surse recunosc că nu mă pricep.. dar din ce țin minte, am nevoie de 700 din cauza plăcii video (?) :))

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
My Signature
Posted Image
Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present.

#7 OFFLINE   DOri

DOri

    Admin Sentry

  • Sentry Cs-Go
    • Member ID: 2,954
  • 727 posts
  • Tara :

Donator

Posted 02 November 2017 - 12:30 PM

Eu tot de la corsair am , platinum , si inainte tot de la corsair am avut , si nu am avut probleme , inainte de a avea corsair am avut un pc slab ,nu mai stiu de la ce firma era sursa , aceiasi probleme am avut-o si eu cu sursa , cand dadeam drumu la pc nici macar pacanitul ala bu se mai auzea , despre care ai menționat tu mai sus , eu nu ma pricep dar problema ta am avut-o si eu , era de la sursă, norocul meu a fost si este Cu Bughy ,mereu m-a ajutat cu pc-ul ,si sursa de 700 nu iti trebuie , nu ai tu pc asa puternic ,ce placa video ai ca sa iti iei sursa de 700 ? De 8gb ?
My Signature

b_560_95_1.png sig.php?player_id=7225&background=random

 

 

graphic.png
sig-118566-random.png


#8 OFFLINE   O.G.Zu

O.G.Zu

    Astra Member

  • Astra Member
    • Member ID: 2,096
  • 6 posts

Posted 02 November 2017 - 05:13 PM

incearca sa schimbi bateria de la placa de baza



#9 OFFLINE   ηєвυηα

ηєвυηα

    Grammar Nazi

  • Moderator Global
    • Member ID: 2,736
  • 2,215 posts
  • Tara :

Posted 02 November 2017 - 05:28 PM

Eu tot de la corsair am , platinum , si inainte tot de la corsair am avut , si nu am avut probleme , inainte de a avea corsair am avut un pc slab ,nu mai stiu de la ce firma era sursa , aceiasi probleme am avut-o si eu cu sursa , cand dadeam drumu la pc nici macar pacanitul ala bu se mai auzea , despre care ai menționat tu mai sus , eu nu ma pricep dar problema ta am avut-o si eu , era de la sursă, norocul meu a fost si este Cu Bughy ,mereu m-a ajutat cu pc-ul ,si sursa de 700 nu iti trebuie , nu ai tu pc asa puternic ,ce placa video ai ca sa iti iei sursa de 700 ? De 8gb ?

De 2 sau de 1gb, 256. Nu mai știu exact :))))

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
My Signature
Posted Image
Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present.

#10 ONLINE   Ronney <3

Ronney <3

    Admin Astramania

  • Sentry Cs-Go
    • Member ID: 2,506
  • 670 posts
  • Tara :

Donator

Posted 02 November 2017 - 06:58 PM

Cum sa ai nevoie de sursa de 700 pentru placa video de 2gb?:)) eu am de 650 tot de la corsair pentru placa video de 4gb:))


My Signature
Posted Image

#11 OFFLINE   dani/xYz

dani/xYz

    Member

  • Astra Member
    • Member ID: 2,184
  • 144 posts
  • Tara :

Donator

Posted 03 November 2017 - 01:29 AM

:grin: n-are a face gb-itii ram cu consumul, procentul major il da pocesorul(central sau grafic/GPU).

Sa intru putin in detaliu cu sursa ATX, ai in ea defapt 2 surse: cea de standby si cea de power (aka aia mare de 700 sau cati pisici de watti au mai ramas pe acolo) pb. ta e sursa de standby, aia e alimentata tot timpul cat pc-ul e in priza si trebuie sa scoata 5V si amperajul minim necesar placii de baza sa porneasca (generatiile noi - dual core in sus) cam are nevoie de min. 2A

Daca nu esti un minitehnicus si ai totusi un aparat de masura in casa, cu sursa cuplata la placa de baza alimentata (bagata in priza) pe conectorul ATX (ala lat de alimentare) masori intre orice fir negru (masa) si cel violet (aux 5v stb) sa ai 5V, apoi, la fel de important, verifici pinul de comanda(on/off) al placii de baza catre sursa, cel verde, trebuie sa aiba 3-5v in off si cand faci on (apesi pe butonul de power) trebuie sa scada catre 0, cand faci power on (asta ar fi a 3-a masuratoare) tensiunea de stb(firul violet) nu trebuie sa scada sub 4V (ea alimenteaza controlerul de power si southbridge-ul - responsabil de input-uri inclusiv de on/off) caci altfel intrii in bucla de nedeterminare.

Frecvent cedeaza cond. de filtrare din acea sursa de stb iar simptomul clasic e "ca-i dai 4-5 butoane pana o ia" - se tot reincarca cond. "obosit" pana reuseste sa-si faca treaba. Odata pornit pc-ul acea sursa nu mai e "luata in calcul" si restul poate sa functioneze f.f. bine.

Pe langa toata polologhia anterioara poate sa intervina si circuitul de protectie, daca mai ai si vr'un cond. umflat e si mai rau pt. el. Acest circuit (zic generic, pt. ca poate fi implementat cu un chip/controler sau placuta cu peste 5 chip-uri pe ea) monitorizeaza tensiunile si curentii de iesire din sursa , si poate sa-ti blocheze el sursa, desi n-ar avea consumatori.Cand pc-ul nu mai porneste, il scoti din priza 2 min. si apoi porneste, el e cauza, si acest circuit e alimentat din acel stb, daca restul sursei nu-i pretentios la exactitatea tensiunilor, aceasta protectie e mare pacoste...am avut surse "ca scoase din cutie" ireparabile din cauza protectiei...



#12 OFFLINE   ηєвυηα

ηєвυηα

    Grammar Nazi

  • Moderator Global
    • Member ID: 2,736
  • 2,215 posts
  • Tara :

Posted 03 November 2017 - 07:20 AM

Auzi dani, nu te muți în Buc să-mi faci o vizită? Te servesc cu vin, cafea, tequila, compania unei veverițe și cu multe întrebări "asta ce e?", "ăsta ce face?", "de ce?", etc. :)

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
  • gelu and rusulake like this
My Signature
Posted Image
Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present.

#13 OFFLINE   rusulake

rusulake

    Astra Member

  • Astra Member
    • Member ID: 3,532
  • 23 posts
  • Tara :

Donator

Posted 03 November 2017 - 01:55 PM

Mai bine schimbi sursa si nu mai ai batai de cap :D


My Signature

Ride today, heal tomorrow! 


#14 OFFLINE   SylveRR

SylveRR

    Astra Elite Team

  • Astra-Elite Team
    • Member ID: 2,287
  • 115 posts
  • Tara :

Posted 04 November 2017 - 02:43 AM

Pai  daca mai ai tot PC_ul ala si tot ai GTX 460 un sirtec de 500 w este de ajuns si costa cam 200-250 lei + ca poate fi folosita la viitor PC daca iti faci.

Eu sincer suspectez porturile SATA , dar daca nu intra in BIOS = placa de baza e cam pe moarte sau un condensator etc bombat.

Sursa mai bine fai rost de una de la cineva imprumut cateva zile si vezi cum se comporta.



#15 OFFLINE   ηєвυηα

ηєвυηα

    Grammar Nazi

  • Moderator Global
    • Member ID: 2,736
  • 2,215 posts
  • Tara :

Posted 04 November 2017 - 09:35 AM

Dacă e placa de bază, am îmbulinat-o. Pt că asta automat înseamnă și alt procesor.. așa că sper să fie sursa! Pe placa de bază nu am niciun condensator bulit.. și repet odată pc-ul pornit, și bootat, nu am probleme deloc.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
My Signature
Posted Image
Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present.

#16 OFFLINE   One_By_One

One_By_One

    Sentry CsGo

  • Sentry Cs-Go
    • Member ID: 3,383
  • 268 posts
  • Tara :

Donator

Posted 04 November 2017 - 12:10 PM

Incearca sa scoti cele 2 mufe de la butonul de pornire si restart...2-3 zile pornesteo cu o surubelnita (atinge doi pini)...vezi ce face sa nu fie doar intrerupatorul eu am schimbat ambele si am carcasa Thermaltake de 6-7 ani vechime



#17 OFFLINE   SylveRR

SylveRR

    Astra Elite Team

  • Astra-Elite Team
    • Member ID: 2,287
  • 115 posts
  • Tara :

Posted 04 November 2017 - 09:39 PM

Ai putea incerca ideea lui One_By_One .



#18 OFFLINE   Blaze

Blaze

    New Member

  • Members
    • Member ID: 3,693
  • 2 posts
  • Tara :

Posted 05 November 2017 - 07:51 PM

Eu tot vad un modul de RAM cu probleme aici si nu sursa. Daca ai 2 module de ram si 2 sau 4 sloturi poti incerca asa:

- scoate unul din module. Porneste pc cu celalalt in slotul lui de mai multe ori si vezi daca mai face. daca da pune acelasi modul in alt slot si incearca din nou. 

- repeta aceeasi pasi cu celalalt modul de ram.

Daca simptomele sunt aceleasi cu ambele module gaseste altul pe la un vecin/vecina si incearca si cu ala. E improbabil sa crape doua memorii deodata dar nu imposibil. Am patit sa vina o memorie ram defecta din fabrica si aveam cam aceleasi probleme cand montam un sistem nou pentru un client. Am schimbat sursa, montat/demontat procesorul pana am descoperit de fapt problema.


  • ηєвυηα likes this

#19 OFFLINE   Ka_ZeeM

Ka_ZeeM

    Astra Member

  • Members
    • Member ID: 4,015
  • 9 posts
  • Tara :

Donator

Posted 06 November 2017 - 01:05 AM

Cand ai probleme fara sa ajunga pana la bios e clar ca problema e pana acolo, si poti sa iei prin eliminare, jonglezi ramii, schimbi sursa cu a unui prieten  sa vezi daca merge si tot asa, si daca tot face dupa toate miscarile iti ramane procesorul si placa de baza :D, iar sa schimbi astea inseamna alt pc sa-ti cumperi si de asta sigur nu ai chef. Dar hai sa speram la bine si sa fie doar de la sursa, sau ceva minor.



#20 OFFLINE   DOri

DOri

    Admin Sentry

  • Sentry Cs-Go
    • Member ID: 2,954
  • 727 posts
  • Tara :

Donator

Posted 06 November 2017 - 07:36 AM

Vand rami , 16 gb de la.corshair 😁😁😁😁
My Signature

b_560_95_1.png sig.php?player_id=7225&background=random

 

 

graphic.png
sig-118566-random.png