Jump to content


Photo

Problema internet banda garantata Nextgen


 • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 OFFLINE   Blackjack

Blackjack

  Addict

 • Astra Member
  • Member ID: 1,515
 • 1,591 posts
 • Tara :

Posted 28 October 2016 - 13:27 PM

Salut,de ceva timp ma confrunt cu o problema enervanta legata de Internet. Problema mea este cresterea pingului, si cand zic crestere nu ma refer ca imi creste pingul cu 20-30 ms, ci imi creste cu 100-150 ms, asta pe serverul Nextgen-ului.Pana acum 3 zile, am avut internet best effort, adica conexiune 100 mpbs, nu aveam fibra pana aici, ultimul media convertor era la 250m de mine, de acolo e cablu ftp cu 2 switcuhri, pe acest cablu eram 4-5 abonati.

In timpul zilei, daca nu ploua , imi mergea bine, dar cand se insera, sau daca era o zi ploioasa si lumea era acasa, imi crestea ping-ul enorm,si nu mai puteam juca nimic online, cu 200 ping nu prea ai ce juca. Am tot facut sesizari la astia de la nextgen , incepusem nu doar sa am ping mare, ci sa ma si deconecteze pur si simplu, am dat un ping test din cmd cu ping -t si ip-ul nextgen-ului, imi iesea ping 200-250 si imi dadea multe request timed out, timp de 2-3 saptamani , in fiecare zi primeam deconectari si aveam lag, am vazut ca nu se rezolva problema, le-am facut reclamatie la ANPC. A trecut o saptamana si a venit seful de la Nextgen la mine sa discutam despre problema, i-am zis ca trebuiau sa puna fibra pana la stalpul din fata portii, dar m-a aburit ca proiectul a fost pana acolo, si ca el nu poate modifica proiectul, dar,daca vreau fibra, sa trec la un abonament Business cu banda garantata si o sa bage fibra pana in casa, pana la urma am acceptat, am ales business cu  10mbps  banda garantata cu crestere pana in 100mbps, speram sa scap de probleme odata cu trecerea pe Business si fibra optica. Au venit baietii, mi-au pus fibra optica, mi-au pus MC-ul in casa, pe la ora 14 au terminat, am facut un speed test pe site-ul lor, mergea bine, ping 6 ms, cat e de obicei pe site-ul lor, am crezut ca am scapat de lag si probleme, dar de unde, peste 3-4 ore, imi creste ping-ul si apoi cade netul, pana dimineata, nu a mai mers, au venit dimineata, l-au facut etc. Dupa vreo 10 minute a inceput sa ploua,a plouat toata ziua, si banuiesc ca s-a strans lumea in casa si au intrat pe net, ca de pe la 15:00 a inceput iar sa imi creasca ping-ul la 150-200, de la 15:00 pana la 24:00 numai asa mi-a mers. Acum va intreb pe cei care va pricepeti la net,retele etc, e normal ca pe un abonament business cu banda garantata sa mai am astfel de probleme? Ma gandeam ca daca sunt pe business nu am legatura cu ceilalti abonati cu abonament best effort, adica nu ar trebui sa fiu afectat de traficul celor care nu sunt pe business, s-ar putea sa ma insel, tocmai de asta am nevoie de ajutorul vostru.


My Signature

Susținător al campaniei CSPlayer fără coduri!

65_1002.png


#2 OFFLINE   Koma

Koma

  Astra Member

 • Astra Member
  • Member ID: 2,967
 • 45 posts
 • Tara :

Posted 28 October 2016 - 21:37 PM

Eu m-am mutat de o luna intr-o locuinta noua si astia de la nextgen era singura mea optiune de internet pt ca alt provider nu era in zona. Si am luat de la ai ce-l mai mare pachet de internet de 1 gb/s, deci vreau sa zic ca din prima seara nu a mers net-ul si am sunat la ei la 00 noaptea si a zis ca se rezolva a doua zi. A doua zi ma sunat un domn si zice ca au rezolvat problema merge net-ul apoi am patit ca si tine imi crestea ping-ul dar doar la cateva intervale de timp sa zic o data la 15 min si tinea cam 20 de sec apoi isi revenea dupa care dupa vreo o ora 2 cadea net-u si nu mai revenea inapoi. Am sunat la ei de fiecare data sa le zic ca nu merge net-ul si au zis ca nah se mai lucra pe retea ca e cartier nou. Am inteles asta si apoi problema a disparut de la sine, a tinut cam o saptamana treaba asta. In momentu de fata sunt multumit de serviciu lor.


 • DOri likes this
My Signature

227_201.png


#3 OFFLINE   Wicked

Wicked

  Owner Founder

 • Administrators
  • Member ID: 1,313
 • 4,342 posts
 • Tara :

Donator

Posted 29 October 2016 - 08:55 AM

Salut,de ceva timp ma confrunt cu o problema enervanta legata de Internet. Problema mea este cresterea pingului, si cand zic crestere nu ma refer ca imi creste pingul cu 20-30 ms, ci imi creste cu 100-150 ms, asta pe serverul Nextgen-ului.Pana acum 3 zile, am avut internet best effort, adica conexiune 100 mpbs, nu aveam fibra pana aici, ultimul media convertor era la 250m de mine, de acolo e cablu ftp cu 2 switcuhri, pe acest cablu eram 4-5 abonati.
In timpul zilei, daca nu ploua , imi mergea bine, dar cand se insera, sau daca era o zi ploioasa si lumea era acasa, imi crestea ping-ul enorm,si nu mai puteam juca nimic online, cu 200 ping nu prea ai ce juca. Am tot facut sesizari la astia de la nextgen , incepusem nu doar sa am ping mare, ci sa ma si deconecteze pur si simplu, am dat un ping test din cmd cu ping -t si ip-ul nextgen-ului, imi iesea ping 200-250 si imi dadea multe request timed out, timp de 2-3 saptamani , in fiecare zi primeam deconectari si aveam lag, am vazut ca nu se rezolva problema, le-am facut reclamatie la ANPC. A trecut o saptamana si a venit seful de la Nextgen la mine sa discutam despre problema, i-am zis ca trebuiau sa puna fibra pana la stalpul din fata portii, dar m-a aburit ca proiectul a fost pana acolo, si ca el nu poate modifica proiectul, dar,daca vreau fibra, sa trec la un abonament Business cu banda garantata si o sa bage fibra pana in casa, pana la urma am acceptat, am ales business cu 10mbps banda garantata cu crestere pana in 100mbps, speram sa scap de probleme odata cu trecerea pe Business si fibra optica. Au venit baietii, mi-au pus fibra optica, mi-au pus MC-ul in casa, pe la ora 14 au terminat, am facut un speed test pe site-ul lor, mergea bine, ping 6 ms, cat e de obicei pe site-ul lor, am crezut ca am scapat de lag si probleme, dar de unde, peste 3-4 ore, imi creste ping-ul si apoi cade netul, pana dimineata, nu a mai mers, au venit dimineata, l-au facut etc. Dupa vreo 10 minute a inceput sa ploua,a plouat toata ziua, si banuiesc ca s-a strans lumea in casa si au intrat pe net, ca de pe la 15:00 a inceput iar sa imi creasca ping-ul la 150-200, de la 15:00 pana la 24:00 numai asa mi-a mers. Acum va intreb pe cei care va pricepeti la net,retele etc, e normal ca pe un abonament business cu banda garantata sa mai am astfel de probleme? Ma gandeam ca daca sunt pe business nu am legatura cu ceilalti abonati cu abonament best effort, adica nu ar trebui sa fiu afectat de traficul celor care nu sunt pe business, s-ar putea sa ma insel, tocmai de asta am nevoie de ajutorul vostru.

Nu trebuie sa ai astfel de probleme,
Garantarea aia este o gogomanie ,ca vezi doamne ai backup la net si iti va merge pe avarie indiferent de situatie.
Ceva acolo nu este configurat corect,chiar daca ai fibra undeva se face imparteala benzii catre tot cartierul si de acolo problemele.
Suna la ei zilnic cand ai probleme, scrie-ti nr de sesizare de fiecare data apoi te duci cu ele la Opc.
Cumva trebuie sa se rezolve.
Tu spune-le de pierderi de pachete nu de banda garantata.
Succes si imi pare rau sa aud asta, si eu tot Nextgen am acasa si pot spune ca merge ceas, desii nu am fibra in casa,doar pe scara.


Asus Android tapatalk
 • mR ALiN and DOri like this
My Signature

SUSTINATOR AL CAMPANIEI CSplayer FARA CODURI!
http://www.astramania.ro

102_1002.png

wolf.png


#4 OFFLINE   Blackjack

Blackjack

  Addict

 • Astra Member
  • Member ID: 1,515
 • 1,591 posts
 • Tara :

Posted 30 October 2016 - 09:40 AM

Am facut un trace route cand aveam ping-ul mare, observ ca pingul creste de la al 4-lea ip, nu stiu exact de la ce e acel ip,dar cert e ca de acolo incepe sa creasca ping-ul. O sa atasez un screen shoot, poate cineva se pricepe mai bine si imi poate spune ce reprezinta acel ip de la care incepe sa-mi  creasca ping-ul.Mersi pt raspuns Wicked, am vb cu seful lor, a zis ca o sa vina un admin sa vada unde e problema, mi-a promis ca se va rezolva problema, acum astept sa vad, maine sau poimaine ar trebui sa vina.

tracert_ping.png


My Signature

Susținător al campaniei CSPlayer fără coduri!

65_1002.png


#5 OFFLINE   Wicked

Wicked

  Owner Founder

 • Administrators
  • Member ID: 1,313
 • 4,342 posts
 • Tara :

Donator

Posted 30 October 2016 - 11:39 AM

Este o problema de rout-are, au facut niste setari aiurea, un gateway sau dns-urile nu sunt ok.

practic este al-3-lea device pe retea, primul este router-ul tau, apoi gateway-ul din mc, si pe urma un switch cu management ceva, ala da request time out,

Se va rezolva, sa vina la fata locului sa vada,oricum ei vad asta si prin ping invers ...dar sunt mai comozi...

Eu am avut odata o problema cu serverul ,aveam prietenii in aceiasi retea cu mine ,dar in alt cartier,si nu vedeau serverul, zeci de telefoane, teste etc culmea ca doar serverul nu-l vedeau in rest era ok, insitentele mele la un administrator de retea a observat ca un dns era scris aiurea , si sa rezolvat...

Se va rezolva ....

 


 • DOri likes this
My Signature

SUSTINATOR AL CAMPANIEI CSplayer FARA CODURI!
http://www.astramania.ro

102_1002.png

wolf.png


#6 OFFLINE   Blackjack

Blackjack

  Addict

 • Astra Member
  • Member ID: 1,515
 • 1,591 posts
 • Tara :

Posted 31 October 2016 - 15:07 PM

"Network congestion in data networking and queueing theory is the reduced quality of service that occurs when a network node is carrying more data than it can handle" Cred ca asta e problema cu internetul meu,nodul de retea pe care sunt eu, e folosit de mai multi utilizatori, de prea multi. Nu stiu exact daca am dreptate, dar din cate stiu, eu ,daca am un abonament business,banda garantata, trebuia sa fiu legat pe un nod separat, nu pe acelasi nod cu restul abonatilor. Ma gandesc ca astia m-au legat pe vechiul nod de retea si cand sta lumea in case pe internet, se aglomereaza traficul.Plus ca eu stau cam la capatul retelei, deci, daca nodul e solicitat la maxim, ceilalti care sunt mai jos pe retea, au prioritate. Nu stiu exact cum se poate rezolva aceasta problema, dar odata ce ei ofera acest serviciu, banda garantata, ar trebui sa gaseasca si solutii in caz ca apar probleme de genul problemei mele. Ca sa fac o comparatie, e ca si cum cineva mi-ar garanta o banda de circulatie, sa merg numai eu pe ea, dar  pe banda mea intra altii si imi ingreuneaza deplasarea de la punctul A la punctul B .

Inca odata, multumesc pentru raspuns, o sa revin cu un comentariu in caz ca se rezolva problema.

Revin cu noi rezultate, am incercat cu dns-ul google, 8.8.8.8 si am observat o diferenta. Cu DNS-ul automat alocat(89.165.201.10) , atunci cand fac speed test si ajunge la testul de upload, imi arata in cmd o crestere a pingului la 1000-1700, Cu DNS-ul de la google 8.8.8.8  la faza testului de upload pingul creste maxim la 250ms, habar nu am de ce aceasta diferenta, dar trebuie sa existe  o explicatie.


My Signature

Susținător al campaniei CSPlayer fără coduri!

65_1002.png


#7 OFFLINE   dani/xYz

dani/xYz

  Member

 • Astra Member
  • Member ID: 2,184
 • 163 posts
 • Tara :

Posted 01 November 2016 - 11:06 AM

Acele ip-uri cu 10.0.x sunt intranet-ul lor, mai exact hop-urile ,iar al 2-lea gateway-ul e pus la "public" si e "inecat" , Bate-i la cap , e treaba de routari, ei ti-au garantat banda sa zicem pana la iesirea din cartier insa nu si la iesirea din bucuresti#8 OFFLINE   Blackjack

Blackjack

  Addict

 • Astra Member
  • Member ID: 1,515
 • 1,591 posts
 • Tara :

Posted 01 November 2016 - 13:37 PM

Acele ip-uri cu 10.0.x sunt intranet-ul lor, mai exact hop-urile ,iar al 2-lea gateway-ul e pus la "public" si e "inecat" , Bate-i la cap , e treaba de routari, ei ti-au garantat banda sa zicem pana la iesirea din cartier insa nu si la iesirea din bucuresti

 

Eu cred ca ei mi-au garantat banda pana la primul switch cu management,de acolo sunt legat pe vechiul nod optic pentru  abonatii best effort, practic singura modificare care au facut-o  e ca mi-au schimbat cablul ftp cu fibra pana in casa si mi-au pus un MC, plus ca mi-au marit abonamentul de la 33 lei la 33 euro. O sa mai vb cu ei, daca saptamana asta nu o rezolva, fac sesizare la OPC.


My Signature

Susținător al campaniei CSPlayer fără coduri!

65_1002.png


#9 OFFLINE   dani/xYz

dani/xYz

  Member

 • Astra Member
  • Member ID: 2,184
 • 163 posts
 • Tara :

Posted 02 November 2016 - 01:01 AM

wtf 33 euro pt. un asfel de net.

Cum ti-a sugerat wicked, bombardeaza-i cu sesizari (baga un date mai 1 si apoi un tracert, sa se vada ora cand ai "net" prost "garantat", si apoi email cu ss-ul).

E  aiurea sa dai 20 euro in + pt. avantajul de bussines :ip static( in unele situatii e mare lucru: site privat, svr. de ceva, etc, insa pt. homeuse e un moft) suport tehnic prioritizat (eu aici pot spune ca merita, adica, ca si la net nu esti bagat in galeata cu toata lumea: ai o pb. ti se raspunde imediat la tel. si eventaul ti se aloca imediat un tehnician sa-ti rezolve pb., eu am net de la rds si ei sunt recunoscuti cat de prost merge la astfel de situatii, insa eu pe bussines nu am avut pb.: picat fibra ,dat tel.,ei revenit in 5 min. ca pb. e...., revenit net, iar tel. de la ei dupa 5 min. daca totul e ok; cam asta inseamna suport bussines ).

Parerea mea e sa nu megi cu bau-bau/OPC peste ei nu faci decat sa-ti atragi adversitatea lor, mai bine incerci sa-i ajuti sa-si gaseasca beleaua in curtea lor. mai ales ca poate nu ai alternative calitate servicii/pret

 

l.e.

btw, treaba cu speedtest-ul pe site-ul lor e cam apa de ploaie, banuiesc ca intelegi d.c., din pacate si pe ooka poate fi la fel (cam orice porvider mare are cel putin un squid transparent ca sa-si usureze routerele de trafic) adica acel fisiter de test downloadat sa fie descarcat din cache ci nu din site...depinde de interogarile anterioare...

Nu ma injura ca-ti fac o mica teorie a chibritului: dns-ul e serviciul folosit pt. rezolvarea fqdn to ip (astea sunt reale, ca e ipv4 sau ipv6 e alta mancare de peste) adica: eu client serviciu dns vreau sa deschid un servicu/task aflat la numele xxx.yyy.zzz(virtual,nu real) se interogheaza host-ul(un fisier local unde poti asocia ip-uri cu nume, eventaul din retea/inranet) si apoi wins-ul(pt. cei cu windos, un servicu ce face asociere de netbios cu nume, oarecum asemanator dns-ului insa nu e ierahrhizat) si apoi dns-ul(srv-ul/sau urile declarate la protocol/placa de retea):generic e de genul eu sunt gigel ,care-i ip- lui xxx.yyy.zzz?, dns-ul meu declarat (vb. aici de dns-uri free, fara restrictie, e o intreaga poveste aici)daca-l are in lista lui imi raspunde xxx.yyy.zzz are ip 111.222....daca nu-l are in lista lui merge ierarhic in sus si face asta interogare in locul tau (in speta la domeniul .ro, nici acolo nu se gasete acest ip se duce mai depate in sus la root, el face interogarea la domeniul zzz care la randul lui,la yyy si afla ca xxx are ip-ul 111.222...se reface lantul invers si in final ajunge la tine ip-ul respectiv....de ex. poti sa-ti scoti dns-ul din setarile palcii tale de retea si daca vrei sa vezi stie-ul astramania scrii in browser la http ip-ul www-ului astra (http://86.105.155.59/) , daca site-ul nu folosets servicii fqdn (gen o baza de date setata dupa nume ci nu ip) va merge snur...

Deci folosirea unui dns sau altul nu face decat sa scurteze lantul descris mai sus, sau in cazul unor provideri restrictia la anumite site-uri/servicii (poti avea nu's ce site de torrente "taiat" de provider, dar poti folosi un alt dns sau un proxy si treci peste restrictia lor)#10 OFFLINE   Blackjack

Blackjack

  Addict

 • Astra Member
  • Member ID: 1,515
 • 1,591 posts
 • Tara :

Posted 02 November 2016 - 09:30 AM

Asta am si incercat, de asta am deschis acest topic, sa aflu parerea celor care se pricep,sa-i pot ajuta sa imi rezolve problema, eu unul nu ma pricep prea bine la retelistica etc.Problema e pe cale sa se rezolve, sau cel putin asa sper, ieri au venit la mine si am discutat despre problema, le-am spus unde e problema, au spus ca am dreptate si ca azi urmeaza sa schimbe 1 km de fibra, de la cutia unde sunt legat eu cu fibra , pana la locul unde se face legatura intre fibra mai groasa si asta ce au pus-o ei, adica mai pe scurt pana la Encloser(cutia de jonctiune) Problema a aparut din cauza ca nu mai aveau fibra libera sa imi poata da un canal numai al meu, pentru ca au pus fibra cu 6 fire care e ocupata ca e si semnal tv pe ea,acum o sa puna fibra cu 12 fire. Ma nemultumeste un aspect, mi-a spus ca nu stie sigur daca imi poate oferi canalul meu pana la header, dar o sa insist sa faca tot posibilul sa imi ofere banda mea pana la serverul lor, altfel de la acel encloser iar stau la coada dupa altii.

Stiu ca e mult 33 euro, dar crede-ma ca nu am facut acest abonament business cu banda garantata ca nu am ce face cu banii, asta a fost solutia propusa de ei, sa trec la un abonament business cu banda garantata sa fiu singur pe banda mea, sa nu mai depind de traficul celorlalti abonati, adevarul e ca viteza de download nu  mi-a scazut sub 10 mbps, cat am viteza minima garantata, dar lag-ul e problema mea.O sa revin cu detalii dupa ce schimba fibra, multumesc pentru raspunsuri.

 

L.E Tocmai am fost in inspectie, si da, s-au apucat de schimbat fibra, dar nu pana aici in ultima cutie, ci pana la una mai de la vale, mi-au zis ca de acolo pana la cutia de aici am 2 fire libere pe care o sa ma lege pe mine. Deci ,de la  a doua cutie,  pana la enclosurec care e cam la 1 km de aici, era fibra cu 6 fire iar de la cutia ce se afla la 250m de mine pana la cutia pana unde au schimbat acum fibra optica e cu 4 fire, 2 fire sunt folosite pentru net/cablu tv si restul 2 o sa fie ale mele.De un lucru sunt sigur, pana la enclosure o sa fiu numai eu pe banda mea, acum sa vad poate ii conving sa am banda mea pana in serverul lor pentru a evita alte probleme pe viitor. Din ce am vb cu seful, maine vine echipa cu aparatul de sudura sa sudeze fibra optica.


My Signature

Susținător al campaniei CSPlayer fără coduri!

65_1002.png


#11 OFFLINE   Blackjack

Blackjack

  Addict

 • Astra Member
  • Member ID: 1,515
 • 1,591 posts
 • Tara :

Posted 03 November 2016 - 20:32 PM

Revin cu noutati, se pare ca problema a fost rezolvata, multumesc celor care mi-au raspuns si in mod special lui Wicked. Puteti inchide topicul.


My Signature

Susținător al campaniei CSPlayer fără coduri!

65_1002.png